Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Biga'da kar yağışından 53 kişi mahsur kaldı

Biga

Biga'da, kar nedeniyle yolların kapanması üzerine çalıştıkları mangal kömür üretim sahasında mahsur kalan 53 kişiye ulaşıldı. Ulaşılan vatandaşlar Jandarma ve kurtarma ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak ilçe merkezine getirildi.

Biga’da, kar nedeniyle yolların kapanması üzerine çalıştıkları mangal kömür üretim sahasında mahsur kalan 53 kişiye ulaşıldı. Ulaşılan vatandaşlar Jandarma ve kurtarma ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak ilçe merkezine getirildi.
Ilıcabaşı ve Okçular köyleri yakınlarında bulunan mangal kömürü üretim sahasında çalışan orman işçileri ile bölgede kurulan çadırlarda yaşayan ailelerinden oluşan ve aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 53 kişi, ilçede 2 gündür etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kaldı. İşçilerin bulundukları yerden çıkamadığı ihbarı alan Biga Kaymakamlığı çalışma başlattı. İş makineleri ile bölgeye ulaşmaya çalışan ekipler, 2 gündür süren çalışmalarla akşam saatlerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan 53 kişiye ulaşıldı. Sağlık durumları iyi olan işçiler, Kaymakamlık tarafından ilçe merkezindeki bir otele getirildi.
İşçilerden sorumlu olan Eşref Çaplık, “Yaklaşık 3-4 gündür kar yağıyor. Biz buranın mevsimini bilemeğimiz için, 2 cm naylonun altında yaşıyoruz. Şartlar elverişli olmadığından biz endişeye kapıldık. Kaymakam, jandarma komutanı ve ekiplerimizden Allah razı olsun, bizlere çok yardım ettiler. 2 gün mahsur kaldık ulaşım yoktu. Çok fazla kar vardı. Makine işlemiyordu, yollar açılmadı. Yetkililer elinden geleni yaptılar” dedi.
İşçilerin otele yerleştirilmesinin ardından açıklama yapan Biga Kaymakamı Fatih Genel, “Biga’da ilk defa böyle şey oluyor. Allah’a şükürler olsun ki kayıp yok, herkesin sağlığı yerinde. Yardımda bulunan bütün ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Biga’da böyle bir afet daha önce görülmedi. Allah beterinden saklasın ama çok şükür ki bütün ekiplerimizle işçilerimizi kurtardık.” dedi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı